Tosin õpetajat sai koondamisteate

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Suure-Jaani koolide ümberkorraldamine läheneb olude sunnil tekkinud vaheaasta järel lõpule. 12 õpetajat sai paari nädala eest koondamisteate ning tõenäoliselt ei jagu tulevast õppeaastast tööd ka seitsmele tähtajalise lepinguga inimesele.

Töötajate arv kahaneb seepärast, et mullu tegevust alustanud Suure-Jaani kooli neljast õppekohast kolmes – Kildul, Sürgaveres ja Tääksis – kaovad VII–IX klassid. Põhjus, miks need kolm kohta seni kolmanda kooliastmega jätkasid, peitub aga aasta tagasi Suure-Jaani valla ja lapsevanemate vahel koolivõrgu reformimise tõttu tekkinud erimeelsustes ning nende lahendamiseks sõlmitud hea tahte leppes. Esialgu pidanuks Kildul, Sürgaveres ja Tääksis osa klasse kaduma juba selleks õppeaastaks, kuid läbirääkimiste tulemusena seda ei juhtunud. Nüüd tehakse see siiski ära, nagu oli ette teada.

Keeruline aasta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles