Muusika ja armastus viisid kokku

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sándor ja Eda Stern oma suvekodus Toritamme talus. Seal naudivad suve ka nende kaks tütart oma peredega ja seal on kodu olnud nii nastik Joonatanil kui rästik Värdil.
Sándor ja Eda Stern oma suvekodus Toritamme talus. Seal naudivad suve ka nende kaks tütart oma peredega ja seal on kodu olnud nii nastik Joonatanil kui rästik Värdil. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Vanal ülesvõttel on näha, kuidas pere koos külalistega istub päikesepaistelisel verandal kohvilauas. Meeleolu on sulnis, lapsed naeratavad fotoobjektiivi ees. 

Pereisa on aga tõsise näoga. Kas olid selle põhjuseks ärevad ajad, millest ta võis rohkemgi teada kui tavaline eestlane? Perepea paremal käel istub tema õde Helmi, kindral Andres Larka naine.

Pildi on teinud amatöörfotograaf 1939. aastal Viljandi Jaani koguduse kiriklas ja sellel on kirikuõpetaja Mihkel Laid oma perega. Laua ääres on ka tema naine, kolm tütart, ema ja pisike õepoeg Peeter Larka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles