Juhtkiri: Läheks Lätti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Taavi Rõivase teine valitsus ei kavatse tõsta tulumaksu ning sotsiaalmaksu määr lausa langeb. Tõsi, väga vähe – ühe protsendi võrra. Aga valimislubadused vajavad täitmist. Plaan leida nende elluviimiseks raha tubaka-, alkoholi- ja kütuseaktsiisi järjekindlast tõstmisest on viimastel päevadel olnud Eesti meedias üks põhiteemasid. Arvajaid on olnud palju, uue valitsuse kiitjaid või vähemalt ettevaatlikult õigustajaidki vähe.

Hiljuti tõdes Sakala juhtkirjas, et Eesti ja Läti piirist vaid 35 kilomeetri kaugusel Viljandis ei püsi lõunanaabrid nii hästi meeles, kui võiks. Nüüd on põhjust Lätist uuesti kirjutada.

Eile sedastas uudisteportaal Majandus24, et juhul kui valitsus oleks jõudnud järgmiseks neljaks aastaks kavandatava aktsiisitõusu ära teha juba tänaseks, oleks bensiini hind meie automaattanklates 23,5 senti kallim. Küsigem selle peale: kui kütuse, tubaka ja alkoholi hind Eestis järgmistel aastatel järjest tõuseb, kas ei või siis juhtuda, et lõunaeestlased hakkavad käima kauba järel Lätis?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles