Sundhirmud ei ole paratamatus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne näide töölaudade näol. Sundkäitumisega inimese laud on piinlikult korras, teda häirib, kui mõni sellel asetsev ese pole oma kohal või on veidi viltu. Tema muretu kolleeg seevastu laseb kõigel lahedalt kuhjuda ja tunneb ennast selle segadiku keskel mõnusalt.
Lihtne näide töölaudade näol. Sundkäitumisega inimese laud on piinlikult korras, teda häirib, kui mõni sellel asetsev ese pole oma kohal või on veidi viltu. Tema muretu kolleeg seevastu laseb kõigel lahedalt kuhjuda ja tunneb ennast selle segadiku keskel mõnusalt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kõigil inimestel on muresid. Intelligentsus, tänu millele saame planeerida, loota, kujutleda ja hüpoteese püstitada, võimaldab meil ka muretseda ja negatiivseid tagajärgi ette kujutada.

Paraku on inimesi, kes on ülisuured muretsejad, kelle muretsemine on klass omaette. Nende muretsemine, kuigi ainult peas, on palju intensiivsem kui teistel. Ja just sellepärast, et see on ainult peas ja selle eest ei saa põgeneda.

Pidev kurnav ärevus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles