Ilves vastuseks Tarandi kriitikale: ta ei tea julgeoleku- ja välispoliitikast midagi

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala usutles Toomas Hendrik Ilvest esmaspäeval Viljandimaal Jõeoru villas, kus riigipea kohtus kohalike ettevõtjate ja omavalitsustegelastega.
Sakala usutles Toomas Hendrik Ilvest esmaspäeval Viljandimaal Jõeoru villas, kus riigipea kohtus kohalike ettevõtjate ja omavalitsustegelastega. Foto: Elmo Riig

President Toomas Hendrik Ilves ei näe põhjust eurosaadik Indrek Tarandi suust täna tema kohta kõlanud kriitikat tõsiselt võtta, sest see põhineb üksikutel kontekstist väljanopitud lausetel. Pealegi pole Tarand riigipea arvates julgeoleku- ja välispoliitikas pädev.

Sakala uuris täna Viljandi vallas visiidil olnud president Toomas Hendrik Ilveselt, mida too arvab Euroopa Parlamendi saadiku Indrek Tarandi hommikul Eesti Televisiooni eetris avaldatud arvamusest, et riigipea võiks oma välispoliitilistes väljaütlemistes olla vastutustundlikum.

«Kui välja nopitakse suvalisi lauseid ning julgeoleku- ja välispoliitika kohta võtavad sõna inimesed, kes sellest mitte midagi ei tea, siis mina võtan seda sama tõsiselt kui nende teadmisi,» vastas Ilves.

Eurosaadik Indrek Tarand ütles esmaspäeva hommikul Eesti Televisiooni saates «Terevisioon», et president peaks välisajakirjandusele antud intervjuudes ja Twitteri postitustes olema senisest vastutustundlikum. «Ma loodan, et uus (presidendi kantselei – toimetus) direktor Alo Heinsalu saab selle perutava asja nüüd kontrolli alla,» lausus ta.

Tarandit kannustas kriitikaks Ilvese äsjane väljaütlemine ajalehes The Telegraph, et Eesti on võimalik vallutada nelja tunniga. Pärast seda on samal teemal ohtralt arvamusi vahetatud nii üle-eestilises meedias kui sotsiaalvõrgustikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles