Ümber Viljandi järve tuleb künnipäevajooks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kutsuvad ümber Viljandi järve jooksu korraldajad kõiki huvilisi ühisele treeningjooksule
Teisipäeval kutsuvad ümber Viljandi järve jooksu korraldajad kõiki huvilisi ühisele treeningjooksule Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval kutsuvad ümber Viljandi järve jooksu korraldajad kõiki huvilisi ühisele treeningjooksule, et selle kevade rajaolusid proovida ning sõbraga mõõtu võtta.

Samuti lõpeb teisipäeva hilisõhtul 1. mail toimuvale jooksule registreerimise kolmas voor. Seni on jooksule ja kepikõnnile kirja pannud üle 3000 inimese ehk ligi tuhat enam kui aasta tagasi samal ajal.

Teisipäeval, 14. aprillil kell 18 antakse Viljandi staadionilt treeningjooksul osalejatele ühine start. Osavõtumaksu sellel jooksul osalemiseks ei küsita, rinnanumbreid ei väljastata ning lõpuprotokolli ei koostata. Küll aga saab igaüks staadionile paigaldatava kella abil fikseerida oma lõpuaja.

Esimene künnipäeva jooks ümber Viljandi järve peeti aasta tagasi 14. aprillil ja toona oli sellel enam kui sada osalejat.

Ümber Viljandi järve jooksu korraldajad on treeningjooksu seadnud 14. aprillile, sest tegemist on vanarahvakalendri järgi künnipäevaga. «Selleks päevaks pidid põllumeestel olema kõik põllutööriistad korras ja tööks valmis, ning et põld hästi vilja kannaks künti sel päeval ka üks vagu,» rääkis jooksu peakorraldaja Mati Jürisson «Sümboolselt on tegemist päevaga, kus ka jooksusõbrad saavad oma sportlikku vormi testida ning esimese väikese võistluse maha pidada.»

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvaspordivõistlus, mis tänavu toimub juba 86. korda. Esimest korda joosti ümber järve 1928. aastal. Jooksu start on igal aastal 1. mail kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles