Politseiniku parim sõber on pastakas, tööpõllu tagavad talle purjutajad

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullpolitseinik Vaido Vaheri sõnul on pastakas tema tähtsaim töövahend ja paberite täitmine moodustab suure osa politseinikutöö argipäevast.
Patrullpolitseinik Vaido Vaheri sõnul on pastakas tema tähtsaim töövahend ja paberite täitmine moodustab suure osa politseinikutöö argipäevast. Foto: Marko Saarm / Sakala

Olen politseimaja arestikambris. See on pisike hallide seintega haisev kong, mille ühes nurgas on hädategemiseks auk ja teises otsas kaks nimesid täis kraabitud puust lavatsit. 

Pilguheit Viljandi politseijaoskonna arestikambrisse ja selle mällu sööbivad lõhnad on minu teravaim elamus suure reede järgsel päeval, kui politseipatrulliga kaasa sõidan. Üllatavaim on tõdemus, et politseipatrullidele pakuvad peamiselt tegevust alkoholijoobes isikud.

Tol õhtul turvab Viljandimaa 47 000 elanikku kolm politseipatrulli. Jaoskonna tagaruumidesse mind esialgu ei lasta, seega ootan esikus. Läbi suure klaasakna saab jälgida, kuidas üks vahetus töö teiselt üle võtab ja välijuht korravalvuritele õhtused tööülesanded kätte jaotab. Saan teada, et alustan vahetust liikluspatrulliga, aga lepin välijuht Jüri 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles