Tõnu Kiviloo – tubli mees, aga...

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kolmapäeva pärastlõuna Kõpu alevikus meenutab vägisi kaadreid animafilmist «Peetrikese unenägu». Kirgas kevadpäike on heledad, enamasti kollase laudisega madalad majad särama löönud ja tugev läänetuul külastuskeskuse ees mastis hiiglasliku sinimustvalge lipu sirgu puhunud. Koht näeb välja kaunis ja kodune. Aga inimesi pole.

No mitte ainsatki hingelist! Vaata, kuhu tahad. Keera autoga ükskõik millisest teeotsast sisse. Pole ühtegi kohalikku, kelle käest sel nädalal suure tähelepanu osaliseks saanud vallavanema Tõnu Kiviloo kohta arvamust küsida. On’s tõesti õigus neil, kes viimastel päevadel üle-eestilises meedias üksteise võidu Kõpu valda ja selle juhti mõttetuks ja ebavajalikuks on sõimanud?

Pärast mõningast tiirutamist õnnestub Sakalal siiski juttu teha käputäie kõpulastega: kergelt nokastanud umbuskliku olemisega vanema mehe, kahe elevil keskealise proua, autot putitava noorsandi ja jalgratta pedaale tallava vanamemmega. Näod ja natuurid on erinevad, kuid vastused äravahetamiseni sarnased, justkui oleks keegi kõigile kohalikele ühesuguse heliplaadi taskusse surunud ja käskinud võõrast uudishimutsejat kohates selle peale panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles