Tele2 uus «aju» toimetab võimekalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau lülitas välja eelmise põlvkonna «aju» ning avas Nokia viimase generatsiooni keskseadmed.
Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau lülitas välja eelmise põlvkonna «aju» ning avas Nokia viimase generatsiooni keskseadmed. Foto: Tele2

Mobiilsidefirma Tele2 vahetas oma Eesti sidevõrgu keskjaama ehk «aju» uue vastu, mille tehniline võimsus lubab samaaegselt teha kuni 10 miljonit telefonikõnet ja kasutada 12 miljonil inimesel 4G internetti.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul investeeris Tele2 tehnoloogia uuendamisse 40 miljonit eurot, millega vahetati välja kogu sidevõrk ja keskseadmed ning täiustati ülekandevõrku.

«Tele2 eelmise põlvkonna keskjaamast käis läbi kõigi Eesti mobiilikasutajate side. Enam kui kümne aastaga vahendas serveritesüsteem 12 miljardit kõnet, 30 miljardit kõneminutit ja poolteist miljardit SMS-i,» ütles ta.

Virkebau sõnul toimus keskjaama uuendamine sujuvalt ning kliendid seadmevahetust ei tunnetanud. «Nokia uued keskseadmed on tehnoloogia viimane sõna, mille võimsusvaru lubab korraga teha kuni 10 miljonit üheaegset kõnet ja teenindada 12 miljonit internetikasutajat,» lausus ta.

Virkebau märkis, et uued keskseadmed on lisaks suuremale võimsusele ka kordades energiasäästlikumad ning töökindlamad.

«Tehnikafirma töötajatele on keskjaam ehk «aju» pigem kolleeg kui lihtsalt masin. Seepärast andsime kolmele põhiseadmele Tele2 kõige esimese, saja- ja kolmesajatuhandenda kliendi järgi nimed – Raul, Margus ja Karina,» lisas ta.

Töökindluse tagamiseks vahetas Tele2 välja ka Tallinna teletornis asuvad dubleerivad keskseadmed.

Viljandimaale ehitas Tele2 eelmisel aastal Viljandimaale 23 uut 2G, 3G ja 4G tugijaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles