Linnatüdrukut paelub looduse vägi

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliina Pind alustas tööelu traditsioonilise meditsiini vallas, ent nüüd on ta pööranud näo looduse poole.
Eliina Pind alustas tööelu traditsioonilise meditsiini vallas, ent nüüd on ta pööranud näo looduse poole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aastaid Eestis ja Soomes meditsiiniõena töötanud Eliina Pind (28) tegi aasta eest otsuse jätta elu- ja töökoht Soomes, kolida tagasi Eestisse armsama juurde ning õppida pärimusmeditsiini.

Viljandis sündinud ja kasvanud Eliina Pinnu viisid gümnaasiumiõpingud Tartusse. Tartu-aeg kestis kümme aastat. Ämmaemandaks hakkamise otsust Pind ei mäleta, kuid üleöö langetatud valik tundus ainuõige. Neli ja pool aastat kestnud õpingute kõrvalt Tartu tervishoiu kõrgkoolis alustas ta töölkäimist. Erinevalt paljudest oma koolikaaslastest mitte hooldaja, vaid kohe abiõena ja seda nii-öelda raskete patsientidega ehk Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia osakonnas. «See on Eestis ainuke koht, kus tehakse ka luuüdi siirdamist,» toob ta välja.

Seda kogemust peab Pind oma elus väga väärtuslikuks, kuigi mõni juhtum tekitas õudu ja tõi pisaradki silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles