Kauplejatel keelatakse toortubaka jaemüük

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates maist ei tohi jaekaubanduses müüa tubakat, mis on tarbimiseks lõplikult töötlemata, ja niinimetatud toortubaka varud tuleb ettevõtjatel toimetada 1. maiks aktsiisilattu.

«Praegu toimub kioskites, turgudel ja internetis toortubaka müük kilogrammistes pakendites, mille juures on selgitus, kui palju sellest sigarette valmistada saab,» selgitas maksu- ja tolliameti aktsiiside talituse juhataja Kai-Liis Nõlvak. «Kuna on alust arvata, et suitsetamiseks mõeldud tubakat nimetatakse toortubakaks vaid aktsiisi maksmisest kõrvalehoidmise eesmärgil, aitab toortubaka nime all toote jaemüügi keeld takistada aktsiisita tubakatoodete müüki,» lisas ta.

Selleks täiendati aktsiisiseaduses suitsetamistubaka mõistet nii, et suitsetamistubakaks arvatakse ka jaemüüki suunatud töödeldud või töötlemata tubakas, mis on suitsetamiskõlblik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles