Wimka otsib toole, patju, raha ja veekeetjat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com/wimka

Pool aastat tagasi Viljandisse uudse mõtteklubi Wimka loonud kultuuriakadeemia tudengid otsivad Hooandja kaudu raha klubisse vajaliku tehnika ostmiseks ning ootavad annetajaid, kes tooksid Wimkasse patju, toole, veekeetja ja kohvimasina.

«Eriti rõõmsad oleme, kui Wimkasse leiaksid tee viis kott-tooli, kaks diivanit, kümme kaltsuvaipa, kümme istumispatja, paar termost, paar veekeetjat ja asjalik kohvimasin,» kirjutab paarkümmend Wimkat vedavat  akadeemias kultuurikorralduse tudengit ühises pöördumises.

Lisaks asjadele, millele noored lubavad vajaduse korral ise järele minna, ootavad Wimka tegijad ka rahalisi annetusi. Nende eest tahetakse osta valgus- ja helitehnikat. «Koha hubasemaks muutmiseks on loomulikult vaja muhedat valgust. Lisaks sellele kavatseme osta endale aktiivkõlarid, puldi ning mõned mikrofonid,» annavad noored teada. «Oleme tohutult puudust tundnud projektorist.»

Praegu on Wimka noorte endi sõnul peaaegu tühi ruum. Seda on jõutud küll oma jõuga pisut sisustada, aga see pole noorte meelest piisav.

Wimka on endises Vilma leivakombinaadi majas ja nüüdses akadeemia õppehoones asuv väike klubi.  Tudengid ise kirjutavad oma klubi kohta, et see on Viljandi uusim galerii, kontserdi- ja kohtumispaik ning ideede elluviimise koht, kuhu on teretulnud kõik ja kõigi ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles