Pruudiotsing pani Kalevipoja klaase purustama

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest koju tulnud noormees lõhkus ööl vastu esmaspäeva Männimäel neli ukseklaasi, mille eest tuleb tal välja käia 250 eurot. Pruudi asemel leidis ta tee politseisse.
Soomest koju tulnud noormees lõhkus ööl vastu esmaspäeva Männimäel neli ukseklaasi, mille eest tuleb tal välja käia 250 eurot. Pruudi asemel leidis ta tee politseisse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis Männimäel on viimasel ajal toime pandud kaks lõhkumist, kuid tõenäoliselt pole need omavahel seotud. Ööl vastu esmaspäeva lõhkus ukseklaase purjus noormees, kes otsis taga oma pruuti.  

Männimäe tee 25 ja Riia maantee 40a majal asendati esmaspäeval neli välisukse klaasi vineeriga. Pühapäeva öösel oli need kiviga puruks visanud pühadeks Soomest koju tulnud 24-aastane noormees.

Männimäe tee 25 korteriühistu juhataja Lea Jürimäe sõnul otsis Soomes ehitusel tööl käiv mees taga oma silmarõõmu. «Aga ta ei teadnud täpselt, millises majas neiu elab, veel vähem seda, millises korteris,» rääkis Jürimäe. Seetõttu andis joobes mees igaks juhuks mitme trepikoja ukse taga kella ja proovis fonolukkude kaudu majaelanikega ühendust saada.

Enamik inimesi kellahelistamisele ei reageerinud, kuid Jürimäe teadis öelda, millises korteris neiu elab. Paraku oli mees purjus ega saanud juhistest aru. «Ju tal läks ka korruste lugemine sassi,» lausus Lea Jürimäe.

Pruut jäigi leidmata

Politsei sai juba pühapäeva õhtul teate, et Männimäe teel liigub mees, kes koputab ustele ja segab majaelanike rahu. Mees väitis ka kohale saabunud patrullile, et otsib oma pruuti.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul vestles patrull mehega, pani tema andmed kirja ja tegi selgeks, et ta oli alkoholi tarvitanud. Mees lubas patrullile teiste tülitamise lõpetada ja lahkus.

Peiteli sõnul teatati esmaspäeva hommikul politseile, et öösel oli Männimäel nelja trepikoja ukseklaas lõhutud. Viidati, et sama noormeest nähti mõni tund hiljem taas Männimäe teel liikumas.  

Lea Jürimäe sõnul tekitas pruudiotsing, mis lõppes noormehele politseis, Männimäe tee 25 majale 125 eurot kahju, mille kohta ühistu ka nõude esitas. Teist sama palju tekitas Soomes töötav noormees kahju naabermaja ukseklaaside lõhkumisega.

Ühistu juhi sõnul on neil rahulik maja, kuhu pole varem olnud vajadust politseid kutsuda.

Autode küljepeeglite lõhkumine, mis leidis Männimäel aset paar nädalat tagasi, selle maja elanikke otseselt ei puudutanud. Küll aga tekitas järjekordne lõhkumine Facebooki lehel «Sind on märgatud, Viljandis» küsimuse, mis on Männimäel lahti.

Viljandi politseijaoskonna politseimajor Meelis Rink ütles, et kahest lühikese aja jooksul toime pandud huligaanitsemisjuhtumist hoolimata ei ole männimäelastel põhjust oma turvalisuse pärast muret tunda. «Laias laastus nähtub politsei kogemustest, et enamiku vandaalitsemiste taga on kas noored, kes ei oska oma vaba aega mõistlikult kasutada, või siis täiskasvanud, kes ei oska mõistlikult alkoholiga ümber käia.»

Lõhkuja hüvitab kahju

Politsei kuulas eile ukseklaase lõhkunud mehe üle, too tunnistas oma süüd ja nõustus tekitatud kahju hüvitama.

Küljepeeglite lõhkumise uurimine ja süüdlaste väljaselgitamine veel käib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles