Linnapea astub tagasi ja samas kohe edasi

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnapea Ando Kiviberg esitas eile õhtul linnasekretärile avalduse, milles palus end ametist vabastada 23. aprillil ehk linnavolikogu korralise istungi päeval. Suure tõenäosusega valitakse ta juba samal päeval ametisse tagasi.

Avaldust esitades täitis Kiviberg formaalselt eelmisel reedel Sakala vahendusel avalikuks tehtud lubaduse amet maha panna. Ta ei ajanud tagasi, et käik oli pigem sümboolne ning osutus tarvilikuks pärast seda, kui tema kodupartei Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) oli usaldusekaotusele viidates lõpetanud koostöö sotsiaaldemokraatidega ja asunud võimukõnelustesse opositsiooniliste reformierakondlastega.

Kui kõik laabub nii, nagu võimukõneluste pidajad on seni kavandanud, ei tule Kivibergil päevakski linnapea kabinetist välja kolida, sest eelseisval volikogu istungil tahab loodav koalitsioon juba uued juhid ametisse panna. Kokkuleppe kohaselt saab IRL õiguse ametikohtade jagamisel teha esimene valik, mis tähendab seda, et senine meer saab võimaluse oma kohale naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles