«Huvitava kooli» mõttekoda koguneb täna Kesklinna koolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Kesklinna kooli
Viljandi Kesklinna kooli Foto: Peeter Kümmel

Täna kell 17.30 koguneb Viljandi Kesklinna koolis «Huvitava kooli mõttekoda», kus õpilased, õpetajad ja lapsevanemad arutavad üheskoos koolielu huvitavamaks muutmise võimalusi.

Kesklinna kooli õpilasesinduse asepresident Sander Pettai leiab, et tulevikus peaks koolist kujunema loova mõtlemise arendamise koht, mis kasvatab noorte õpihuvi.

Seekordse mõttekoja tulemusena soovivad korraldajad kokku leppida vastutuse jaotuse õpilaste, õpetajate, lapsevanemate ja teiste asjaosaliste vahel ning arutada, mida saaks selle saavutamiseks teha. Samuti on siht määratleda, milliste tunnuste alusel ja mis vahenditega hinnata rahuolu kooliga.

Tänane on jätk 19. veebruaril peetud maakondlikule mõttekojale. Sel korral on fookuses vaid Viljandi Kesklinna kool.

Kooli direktori Aavo Soopa sõnul lasub vastutus parema koolikeskkonna loomise eest ju kõigil asjaosalistel ning kõige parem on koostöö saavutada ühise laua taga asjaolusid koos läbi mõeldes ja planeerides. Soopa usub, et just see vorm paneb huvirühmi koolis toimuvat paremini mõistma ja uusi lahendusi otsima.

Haridus- ja teadusministeerium kutsus möödunud sügisel ellu algatuse «Huvitav kool», et peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele ning tuua kooli teemadel rääkijate sekka ka haridussüsteemist väljaspool tegutsevad inimesed. Seniste arutelude käigus on selgeks saanud, et avalikkus ootab koolilt kaasamist ning on valmis andma ideid koolielu korraldamiseks ideid ja selles kaasa lüüa, soovides samas teavet kooli tegevuse kohta laiemalt, kui seda võimaldavad eksamitulemused.

Algatuse eesmärk on motiveerida koole, lapsevanemaid ja kogukonda koostööle, muuta koolides toimuv nähtavaks ja tõsta esile neid, kes juba on kooli edukalt huvitavamaks teinud.

«Huvitava kooli» algatuse tegevustega saab end kursis hoida sotsiaalmeedias www.huvitavkool.blogspot.com ja www.facebook.ee/huvitavkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles