Postitellimus ja prügiveoleping võetakse kaasa ka suvekoju

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalduse kirjutamisest hiljemalt viie tööpäeva jooksul hakkab ümber suunatud post uuele aadressile käima.
Avalduse kirjutamisest hiljemalt viie tööpäeva jooksul hakkab ümber suunatud post uuele aadressile käima. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Kui ilmad soojaks lähevad, sätivad paljud linnainimesed end suvilasse või maakodusse. Nii mõnigi vormistab selleks ajaks ümber ka oma ajakirjade ja ajalehtede tellimused ning muudki teenused.

Eesti Posti kommunikatsioonispetsialisti Erki Varma sõnutsi oli Viljandimaal 2014. aastal kokku 18 906 perioodikatellimust ning 401 neist suunati ümber uuele aadressile või uuele isikule. Tema selgitust mööda saab Eesti Posti kaudu ajalehtede ja ajakirjade tellimused näiteks suvekoju ümber suunata siis, kui on olemas korrektne postiaadress ja ligipääsetav postkast. «Alternatiiviks on posti suunamine suvekodule lähimasse postkontorisse,» lisas ta.

Selleks et tellitud ajalehed ja ajakirjad suvel sobivale aadressile jõuaksid, tuleb postkontoris teha kirjalik avaldus, mis maksab teenuse tellijale ühe euro ümbersuunatava väljaande tellimuse kohta. Post hakkab uuele aadressile saabuma viie tööpäeva jooksul alates avalduse esitamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles