Loodusõhtu teeb ringi ümber mägede

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kõige kõrgem koht, Karksi vallas Sudiste külas asuva Härjassaare mäe tipp. Kõrgus merepinnast: 146,6 meetrit.
Viljandimaa kõige kõrgem koht, Karksi vallas Sudiste külas asuva Härjassaare mäe tipp. Kõrgus merepinnast: 146,6 meetrit. Foto: Elmo Riig

15. aprilli loodusõhtu külaliseks linnaraamatukogu kolmanda korruse saalis on Tartu ülikooli geograafia osakonna teadur Taavi Pae. Loodusõhtu «Kuidas Eesti mäed said omale kõrgused – Suurest Munamäest Härjassaareni» algab kell 17.30.

Me võtame mägede kõrgust näitavaid arve kui midagi lõplikku. Ometi pakkus 2015. aasta meile ilusa avastuse Sakala kõrgustiku kõrgeima mäe osas. Millal aga Eesti mäed üldse said endale kõrgused? Kuidas mõõta mäe kõrgust ja millised on peamised probleemid, mis seonduvad kõrgusarvudega, need on mõned loodusõhtul kajastamist leidvad teemad. 

Loodusõhtut toetab Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles