Anvar Samost: Kõpu vald on täiesti mõttetu ja mittevajalik

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Toomas Huik (Postimees)

Tuntud ajakirjanik Anvar Samost kritiseeris tänases Kuku raadio saates „Muuli ja Samost” teravalt Kõpu vallavalitsuse otsust kümneks päevaks oma uksed kinni panna ning kogu kollektiiviga Itaaliasse sõita.

„See on täpselt see asi, mille pärast on haldusreformi vaja,” sõnas Samost. „Ma olen väga pikka aega juhtinud erinevaid ettevõtteid nii Eestis kui Lätis-Leedus, ja ma tõesti ei kujuta ette, mis sorti peaks olema see eraettevõte, mis saaks kogu oma töötajaskonna 10 päevaks ära saata – ja seda mitte jaanipäeva järgsel ajal, vaid aprilli alguses. Kuidas see avalikus sektoris võimalik on? Kuidas on võimalik, et kogu vallavolikogu on sellise jamaga nõus ja nii lähebki. Mina ütlen selle alusel, et Kõpu vallavalitsus ja Kõpu vald iseenesest on täiesti mõttetud ja mittevajalikud. Nad tuleks liita mõne teise vallaga, et ametnikel ei tekiks igavusest mõtet, et võiks sõita ravioolikoolitusele Itaaliasse kümneks päevaks maksumaksja raha eest.”

Sakala kirjutas eile, et tulevast esmaspäevast 17. aprillini on Kõpu vallamaja suletud, sest ametnikud sõidavad Itaaliasse arendus-, koostöö- ja õppereisile. Nagu kord ette näeb, tuleb kodanikel sel ajal asju ajada, näiteks sündi või surma registreerida Viljandi maavalitsuses.

30. märtsil andis Kõpu vallavolikogu kinnituse vallavanema välisriiki lähetamise otsusele. Itaaliaga tutvuma ei sõida aga ainult vallajuht, vaid 14 inimest.

Vallavanem Tõnu Kiviloo ütles, et see pole pelgalt õppereis, vaid seotud Suure-Kõpu mõisa tootearendusega. Itaaliasse sõit kuulub mõisakoolide programmi, mis saab teoks Euroopa majanduspiirkonna ja Norra abiga. Rahastus tuleb Tõnu Kiviloo sõnul projektist, inimestelt endilt ja ka vallalt.

Kavas on vaadata Pompei linna varemeid ja Napoli ajaloomuuseumi arhiive, kus tutvutakse riigi ajaloo, kultuuri ja rahvusliku omapäraga. Üks päev on pühendatud Roomale ning sealsele arhitektuurile ja kunstile. Parma piirkonnas tutvutakse Itaalia köögikultuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles