IRL-il on lootus linnapea koht säilitada

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru ja Ando Kiviberg
Peep Aru ja Ando Kiviberg Foto: montaaž

Neljapäeva õhtul Viljandi juhtimise asjus esimesi konsultatsioone pidanud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Reformierakond alustavad praeguse plaani kohaselt ametlikke koalitsioonikõnelusi esmaspäeval.

Ehkki esmajoones asutakse läbi rääkima uue võimuleppe pidepunktide üle, on juba praeguseks paika pandud põhimõte, et 2013. aasta valimistel rohkem hääli saanud nimekiri ehk IRL saab ametikohtade jagamisel teha esimese valiku. Seega jääb linnapea ametikoht suure tõenäosusega IRL-i kätte, mis ümberöelduna tähendab seda, et Ando Kivibergil on lootus praegusesse ametisse pidama jääda. Samas pole läbinisti võimatu seegi, et IRL otsustab oma nimekirja sees vangerdusi teha.

Reformierakonna esindaja, endine linnapea Peep Aru, avaldas rahulolu selle üle, et koalitsioonikõnelustel istub laua taha terve hulk karismaatilisi kohalikke poliitikuid. „Kui targad inimesed asja ette võtavad, on hea võimalus teha selline plaan, mis võimaldab järgmised 2,5 aastat linna tulemuslikult juhtida,” arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles