VIDEOINTERVJUU. Linnapea sõnul tõi meelemuutuse kõikuma löönud kindlustunne

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Ekraanitõmmis (operaator Elmo Riig)

Veel kolmapäeva õhtul sotsiaaldemokraatidega Viljandi volikogus koostöö jätkamist kinnitanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajad leppisid neljapäeva õhtuks kokku kohtumise opositsioonilise Reformierakonna delegatsiooniga. Linnapea Ando Kiviberg põhjendab sellist ootamatut käiku kõikuma löönud kindlustundega.

«Palusin kõigil (kes kolmapäevasel kriisikoosolekul viibisid – toimetus) öelda, kas neil on tahet edasi minna. Eriti palusin seda meie koalitsioonipartneri juhtfiguurilt Randel Läntsilt. Ise panin käe südamele ja ütlesin, et minu poolt on see tahe olemas. Aga Randeli vastus ei olnud kahjuks selline, mis oleks kindlustunnet tekitanud. Ta ütles, et peab tahet endas alles otsima hakkama. See andis signaali, et tegelikult võib meie probleemide pundar säilida ja et meil siiski pole tegelikku vastastikust soovi seda harutama hakata. /–-/ Pideva kemplemise vaimus ei õnnestu meil midagi asjalikku korda saata. Ilmselt selle ja mõne hiljem ilmnenud nüansi tõttu võttiski IRL-i fraktsiooni juht (Jaanika Kivistik – toimetus) ühendust Reformierakonna fraktsiooni esimehega ja küsis, kas nad tahaksid meiega kõnelda. Ma saan aru, et seepeale tuligi kutse arutelule,» selgitas Kiviberg kolmapäeva hilisõhtul toimunut.

Samas ruttas linnapea märkima, et tema isikliku arvamuse kohaselt on praegusel koalitsioonil kõigest halvast hoolimata potentsiaali, sest koalitsioonileppes sisalduvate lubaduste osas ollakse endiselt ühte meelt. «See on usalduse küsimus. Kui partneri liidril tegelikult koostöötahet pole, siis milline võimalus saab olla poliitilisteks lahendusteks?» küsis ta retooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles