Alvar «James» Loog – esteet kui pudelihari

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Loog
Alvar Loog Foto: Kristi Kivestu

«1990. aasta kevadel puges üks 14-aastane poiss Viljandi 5. Keskkooli garderoobi, et koos paari omasugusega läbi avatud ukse kuulata, milline saatus neid koolis ootab. Kõrvalruumis käis lastevanemate koosolek ja muu hulgas arutati, kas too poiss saab võimaluse lõpetada põhikool.

Kehvade hinnetega pikajuukseline noorsand sai IX klassi tunnistuse, aga keskkool jäi talle otse loomulikult suletuks. Ega kool talle ülemäära huvi pakkunud, aga midagi tuli edasi teha. Nii läks see poiss kutsekooli ehitamist õppima. See oli katsumus õpetajale ja õpilasele. Näiteks suutis see noormees tahtmatult laduda tellistest sellise kuubi, mille alumises kihis oli kaheksa ja mõned kihid ülalpool juba seitse kivi. Keegi ei mõistnud, kuhu üks kivi kadus.

See kool sai läbi ning poiss leidis tööd Viljandi MEK-is, kus tal ohutuse mõttes midagi üle lammutamise teha ei lubatud. Oma panuse ta siiski andis. Näiteks aitas ta kaasa Viljandi muuseumi remontimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles