Õhtused naeratused haihtusid hommikuks. Võimukriis lõi heleda leegiga lõkkele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liitu esindav linnapea Ando Kiviberg avaldas eile õhtul raekojas veendumust, et liit sotsiaaldemokraatidega jääb püsima. Täna istub ta siiski läbirääkimiste laua taha reformierakondlastega.
Isamaa ja Res Publica Liitu esindav linnapea Ando Kiviberg avaldas eile õhtul raekojas veendumust, et liit sotsiaaldemokraatidega jääb püsima. Täna istub ta siiski läbirääkimiste laua taha reformierakondlastega. Foto: Marko Saarm

Kui eile õhtul teatasid Viljandis võimu jagavad Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) avalikult, et jätkavad omavahelistest suhtlusraskustest hoolimata üheskoos linna juhtimist, siis täna hommikuks sai selgeks, et kodurahu pole siiski jalule seada õnnestunud. Mõlemad võimuparteid on asunud võimaliku uue koalitsiooni üle läbi rääkima opositsioonilise Reformierakonnaga.

Sakala andmetel on täna õhtuks Centrumi hotellis kokku lepitud kohtumine IRL-i ja Reformierakonna vahel. Samas on väidetavalt SDE reformierakondlastega mitteametlikke konsultatsioone pidanud varem juba korduvalt. Seega on linnas tekkinud olukord, kus kõik kaalukad erakonnad räägivad läbi kõigiga.

Kolmapäeva õhtul raekoja väikeses saalis erakorraliselt kinniste uste taga nõu pidanud Viljandi võimuliidu parteide delegatsioonid lubasid koostööd jätkata ning parema läbisaamise nimel pingutada. Nii Isamaa ja Res Publica Liitu esindav linnapea Ando Kiviberg kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kohalik liider, linnavolikogu esimees Randel Länts kinnitasid kohe pärast nõupidamise lõppu, et jutuajamine oli intensiivne, kuid aitas õhku puhtamaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles