Parteijuht soovib Viljandimaalt valitud saadiku taandumist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison.
Jaak Madison. Foto: Elmo Riig

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme sõnas tänases ETV saates «Foorum», et palub fraktsiooni koosolekul erakonnakaaslasel Jaak Madisonil riigikogu kohast loobuda.

Helme ütles, et on vahe, kas erakonda rünnatakse poliitiliselt, nagu vahetult pärast valimisi, või on tegemist erakonna liikme ebaeetilise käitumisega. Ta lisas, et on isiklikult nördinud ja nentis, et ta saab nendest inimestest aru, kes on avaldanud meelehärmi Madissoni käitumise üle.

Veel lisas, et asja arutab edasi erakonna juhatus, kui Madison enda taandamisega nõus ei ole.

Avalikkusele üsna tundmatu Jaak Madison valiti Riigikokku Järva- ja Viljandimaalt. Vahetult pärast valimisi tuli ilmsiks tema mõne aasta tagune blogipostitus, kus ta leidis Hitleri valitsemisajas positiivseid majanduspoliitilisi samme.

Sel nädalal tuli aga Delfi vahendusel esmalt avalikuks lugu, kus Madison proovis netiportaalis müüa endale mittekuuluvat nutitelefoni ning sai selle eest väärteo korras karistada. Täna kirjutas Äripäev, et Madison püüdis müüa sama veebivärava kaudu üht vana autot ja andis sealjuures mõista, et võib aidata nõuetele mittevastavat autot ülevaatuselt läbi aidata. „Tutvused,“ kirjutas Madison veebivärava kommentaariumis selgituseks, kuidas selline asi võimalik võiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles