Rebenema kippunud koalitsioon traageldati kokku

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul raekoja väikeses saalis erakorraliselt nõu pidanud Viljandi võimuliidu parteide delegatsioonid otsustasid arvukatest lahkhelidest hoolimata koostööd jätkata ning lubasid parema läbisaamise nimel pingutada.

Nii Isamaa ja Res Publica Liitu esindav linnapea Ando Kiviberg kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kohalik liider, linnavolikogu esimees Randel Länts kinnitasid kohe pärast kohtumist, et jutuajamine oli intensiivne, kuid aitas õhku puhtamaks muuta. Ühtlasi andsid nad teada, et edaspidi saab koalitsiooninõukogu kahe poole suhete koordineerijana kaalukama rolli. Samuti asutakse lähipäevil vaagima, millised on väljavaated linnavalitsuse koosseisu tugevamaks muuta.

Mõlema võimuerakonna kohalikud juhid on varem mitu korda avalikult tunnistanud, et nende omavaheline läbisaamine pole parimate killast ning see kipub aeg-ajalt pärssima argitööd. Sellest tulenevalt ei välistanud kumbki enne kolmapäevast koosolekut võimalust, et liit tuleb laiali saata ning alustada uusi koalitsiooniläbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles