Naastumäärus vajab selget ajapiiri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

VIIMASEL KUUEL kevadel naastrehve suviste kummirõngaste vastu vahetama hakates on osa autojuhte olnud segaduses, kas sedapuhku tohib veel aprillis naeltega edasi veereda või ikka ei tohi.

Põhjuse kahelda andis inimene, kel tekkis aastaid tagasi mõte lühendada naastrehvide kasutamise aega. Idee oli iseenesest üllas: vähendada naelte põhjustatavat teede kulumist ja lendu pääsevat kahjulikku tolmu. Mõtet täiendas märkus, et kui ilm näitab veel pärast märtsigi talvist nägu, võib naastrehvidega ringi vurada sama kaua kui varem ehk aprilli lõpuni.

Paraku unustasid ametnikud ära Eesti ilma omapära ja nii on praeguse määruse kehtivuse ajal igal kevadel tekkinud sohvritel küsimusi. Kas ilm on ikka piisavalt talvine naastrehvide edasiseks kasutamiseks? Kas keegi peab erandi välja kuulutama? Mis saab siis, kui minu külatee on veel jääs, aga suured teed ammu kuivad ja politsei võtab mind seal naastude pärast vahele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles