Kinnine kohtuprotsess algab 18. septembril

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal
Kohtusaal Foto: Marko Saarm

Viljandi kohtumajas täna alanud, ent üsna pea kinniseks kuulutatud protsess Paalalinna koolis õpetaja tapnud noormehe üle algab 18. septembril ning see peetakse üldmenetlusena, mis tähendab kõigi tunnistajate ülekuulamist ja kõigi esitatud uurimismaterjalide läbivaidlemisega.

Kohtusaalist väljunud noormehe kaitsja Mihkel Gaver ja süüdistaja Kaire Hänilene ei tahtnud kommenteerida, miks tuli istung ja kogu järgnev protsess kinniseks kuulutada.

Gaver ja Hänilene polnud istungi kinniseks kuulutamises siiski lõpuni ühte meelt. Kaitsja põhjendas oma taotlust arutada kogu protsessi kinniste uste taga meedia suure tähelepanuga. Tema sõnul oli mitu väljaannet avaldanud traagilisel päeval poisi udutatud näoga pilte. Mõned väljaanded, näiteks Sakala, avaldasid ka poisi täisnime, hiljem see küll kustutati.

Gaveri hinnangul muutuks noormehe resotsialiseerumine pärast karistuse kandmist väga keeruliseks ning et alaealise kohtualuse korral on võimalik kinnist protsessi taotleda, siis kaitsja seda ka kasutas.

Prokuröri meelest oleks võinud kinniseks kuulutada vaid selle osa protsessist, kus arutatakse kohtumeditsiinilist ekspertiisi ning tapetud õpetaja pere esitatud tsiviilnõuet süüdistatava isa vastu.

Kaire Hänilene põhjendas oma arvamust sellega, et noormees oli valinud tegutsemiseks sellise aja ja koha, et tegu muutus kohe avalikuks. Kaitsja arvates polnud aga alaealine poiss võimeline sellist asja mõistma.

Kohtunik Aivar Hint otsustas lühikese mõttepausi järel, et istung tuleb otsast lõpuni kinnine ning kaks ajakirjanikku ja kaks fotograafi pidid saalist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles