Lihavõttepühade ajal pankadevahelised ülekanded ei toimi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühade ajal pankadevahelised ülekanded ei toimi.
Pühade ajal pankadevahelised ülekanded ei toimi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lihavõttepühade tõttu ei toimi reedest esmaspäevani ei siseriiklikud ega ka rahvusvahelised pankadevahelised rahaülekanded.

Euroopas on ka esmaspäev püha ja hoolimata sellest, et seda Eestis ei tähistata, pole võimalik ka esmaspäeval ülekandeid teha, ütles Eesti Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm BNS-ile. Tema sõnul on põhjus Euroopa ühtsetes maksesüsteemides Target2 ja Step2, mis pühade ajal lihtsalt ei toimi, kuid mille kaudu liiguvad pankadevahelised kiir- ja tavamaksed.

Pangasisesed maksed toimivad Talihärmi sõnul tavapärases korras.

3.–6. aprillini algatatud maksete puhul võetakse raha maksja arvelt küll maha, kuid adressaadini jõuab see alles teisipäeval. Talihärm soovitas klientidel, kellele on oluline, et siseriiklik makse teostuks veel käesoleval nädalal, kindlaks teha viimane makse algatamise aeg. See on pangati erinev, kuid jääb üldiselt neljapäeva pärastlõunasse.

Talihärm lisas, et lihavõttepühad ei mõjuta pangakaardiga maksmist ja pangaautomaatide tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles