Priit Toobal: kaebame ringkonnakohtu otsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Erik Prozes

Tallinna ringkonnakohus jättis oma teisipäeval tehtud otsusega rahuldamata Lauri Laasi ja Priit Toobali apellatsiooni Harju maakohtu otsusele. Laasi ja Toobal kinnitavad, et kaebavad ringkonnakohtu otsuse edasi riigikohtusse.

«Loomulikult ei ole me tänase otsusega rahul ning kaebame selle edasi riigikohtusse,» ütlesid Laasi ja Toobal. Nende sõnul on protsess selgelt poliitiline ning nemad endil süüd ei näe. «Läheme võitlusega edasi riigikohtusse ega astu oma ametikohtadelt tagasi,» lubasid mõlemad.

Kohtuotsuse kaebab edasi ka Eesti Keskerakond. Antud kohtuasja eelduseks oli 2012. aasta jaanuaris toimunud ja ligi 40 kaitsepolitsei ametnikku kaasanud läbiotsimine Keskerakonna büroos, mille põhjuseks toodi ametlikult deklareeritud 500-eurone annetus Lõuna-Eesti ettevõtjalt Jüri Luigelt. Hiljem lõpetas riigiprokuratuur sellega seonduva kriminaalasja, mistõttu peab Keskerakond kogu prokuratuuri ja kapo tegevust põhjendamatuks ja ebaseaduslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles