Külgkorvimehed alustasid hooaega Saksamaal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik
Kert Varik Foto: Marko Saarm / Sakala

Schnaitheimis sõidetud külgkorviga rataste motokrossi meistrivõistluste teisel etapil tegid hooaja esimese võistluse ka maailmameistrivõistlusteks valmistuvad Kert Varik ja tema lätlastest korvimees Haralds Kurpnieks.

Eestlastest olid rajal veel Margo Sonn koos oma Viljandimaalt pärit korvimehe Tanel Kõivuga ning Gert Gordejev ja Maarek Miil.

40 võistluspaari alustasid kahest kvalifikatsioonirühmast, esimeses rühmas sõitsid Kert Varik ja Haralds Kurpnieks välja kolmanda ning Gert Gordejev ja Maarek Miil kaheksanda aja. Margo Sonn ja Tanel Kõiv tegid teises rühmas seitsmenda aja.

Esimese võistlussõidu lõpetasid parimate eestlastena Varik ja Kurpnieks neljanda kohaga.

Avasõidus võidutses belglane Joris Hendrickx koos lätlase Kaspars Liepinsiga, kes edestasid šveitslasi Andy Bürgleri ja Martin Betscharti 7,4 ning Saksa-Austria paari Martin Walteri ja Johannes Vonbuni 11 sekundiga. Väga head sõitu teinud Varik ja Kurpnieks kaotasid neljandana võitjatele juba peaaegu kaks minutit. Paar Sonn/Kõiv ületas lõpujoone kümnenda ja Gordejev/Miil 14. kohaga.

Teises sõidus tuli Karksi valla mehel Kert Varikul sõit kolmandalt positsioonilt pooleli jätta. «Oli hirmus mudane ja ühel järsul tõusul keeras konkurent meile risti ette. Mul ei jäänud enam muud üle kui ratas metsa pöörata,» andis Kert Varik teada. Mehed ja tsikkel väljasõidul viga ei saanud, aga raske tsikli järsult nõlvalt rajale tagasi upitamine võttis nii palju aega, et jätkata enam mõtet polnud.

Teises sõidus olid parimad Bürgler ja Betschart, kellele järgnesid Walter ja Vonbun ning avasõidus 11. koha saanud belglane Andreas Chlose hollandlase Christiaan Verhageniga. Ainsa Eesti meeskonnana jõudsid ruudulise lipuni Margo Sonn ja Tanel Kõiv, kes said kirja 12. koha. Gordejev ja Miil otsustasid oma võistlustehnikat säästa ning porisel ja raskel rajal starti ei läinud.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitsid 47 punktiga etapi Bürgler ja Betschart. Tandem Sonn/Kõiv oli kokkuvõttes 10. ja Varik/Kurpnieks 11.

Eesti meeskonnad asutasid end pärast võistlust Itaaliasse, kus nad teevad veel viimase treeninglaagri enne algavaid maailmameistrivõistlusi.

Kert Varik andis teada, et on lätlasest paarimehega tublisti treeninud ja koostööd lihvinud ning hooaja esimene võitlusstart oli paljulubav. «Seni on kõik läinud plaanitult,» andis Varik teada.

Külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistluste esimene etapp on kavandatud eeloleva nädalalõpule Šveitsis Frauenfeldis. «Võistlussõidud peaksid olema esmaspäeval, aga on olnud ka jutte, et esimene etapp lükkub edasi või jäetakse ära, sest võistluspaigas on praegu väga porised olud,» kõneles Varik.

Kert Varik ja Haralds Kurpnieks on tänavu seadnud eesmärgi teha läbi kogu maailmameistrivõistluste sari. Selle esimesele etapile on end üles andnud ka teised Eesti võistluspaarid. Nädal hiljem sõidetakse teine etapp Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles