Riigikogu liige ei tahtnud võõrast telefoni müües oma sõnul kasu saada

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi- ja Järvamaalt riigikokku valitud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Jaak Madison sai eile Delfis ilmunud loo kohaselt politseilt trahvi, sest omastas võõra nutitelefoni iPhone ja üritas seda maha müüa.
 

EKRE pressiteates selgitab Jaak Madison asja oma vaatenurgast järgnevalt.

"Töötasin eelmisel aasta juunis laeva Baltic Queen infolauas, kus minu kätte jäi laevast leitud deaktiveeritud ja kasutuskõlbmatu telefon, millele ettenähtud kuu aja jooksul järele ei tuldud. Telefoni omanikku meil leida ei õnnestunud.

Seoses sellega oleks telefon läinud kas hävitamisele või saadetud Soome leiubüroosse. Otsustasin, et mõistlikum on mitte lasta telefoni ära visata, vaid loota, et seda läheb kellelgi vaja. Telefon seisis ligi kolm kuud lauasahtlis ning panin selle portaali 0,10 euroga müüki, et võimalusel leiaks see kasutamist.

Tegemist polnud kasu teenimise eesmärgil omastamisega, vaid sooviga telefon säilitada ja mitte lasta sel minna hävitamise teed.

Delfi väited, nagu oleksin telefoni maha müünud ja omanik olevat seejärel teinud politseile avalduse, ei vasta tõele. Politsei jälgib müügiportaale ja kui telefon oli 0,10 euroga müügis, võttis politsei minuga ühendust, et uurida selle päritolu. Loovutasin telefoni neile ise, viies selle vabatahtlikult Paide jaoskonda.

Tunnistan, et läksin ettevaatamatusest ja teadmatusest vastuollu seadusega. Leian, et ma ei ole tekitanud oma käitumisega kellelegi kahju, aga olen valmis tasuma selle tahtmatu ja ettevaatamatu teo eest mulle määratud rahatrahvi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles