Rekordi poole liikuval Viljandi järvejooksul lõpeb teine registreerimisvoor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuu aja pärast startivale ümber Viljandi järve jooksule on end kirja pannud üle 2500 jooksja ja kepikõndija ning suure tõenäosusega lisandub just täna, 31. märtsil hulk osalejaid, sest täna hilisõhtul lõpeb teine registreerimise voor.

1. mail kell 12 algavale ümber Viljandi järve jooksule on sel kevadel olnud registreerimine mullusest aktiivsem ning korraldajatel on põhjust arvata, et tänavu võib sündida uus osalejate rekord. Praeguseks on end kirja pannud juba üle 2000 jooksja ning ligi 450 kepikõndijat.

Registreerimine Eesti pikima traditsiooniga rahvaspordivõistlusele jätkub veel kogu aprilli ning endale saab stardinumbri lunastada veebilehel www.sportos.eu või Viljandi spordihoones.

Ehkki ümber Viljandi järve jooks on tavapäraselt 1. mail, algavad suurjooksuga seotud üritused juba kaks nädalat varem. 14. aprillil kell 18 on teist aasta kavas künnipäeva jooks, kus stardinumbreid ei jagata, võitjat välja ei kuulutata ning lõpuprotokolli ei koostata. See on treeningjooks, kus osalejad saavad rajaga tutvuda ning startida ja finišeerida Viljandi linnastaadionil.

Päev enne suurt jooksu on Viljandi staadionil noorte- ja lastepäev. Õhtul on kavas lastejooksud staadionil ning noortele on teatejooks ümber järve.

Ümber Viljandi järve jooks oli esimest korda kavas 1928. aastal. Seejärel oli kaks aastat pausi ning 1931. aastast alates on jooksu järjepidevalt korraldatud tänaseni. Mullu lõpetas jooksu ja kepikõnni kokku ligi 3400 inimest ning see on ka jooksu osalejate rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles