Linnavalitsus paneb kaks lagunenud maja müüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellelt raekoja hoovist tehtud fotolt on näha väga halvas seisus Linnu tänav 4 (vasakul) ja Oru tänav 8 hoone (otse). Mõlemad on linnale kasutud, vajavad põhjalikku remonti ning pandi oksjonile.
Sellelt raekoja hoovist tehtud fotolt on näha väga halvas seisus Linnu tänav 4 (vasakul) ja Oru tänav 8 hoone (otse). Mõlemad on linnale kasutud, vajavad põhjalikku remonti ning pandi oksjonile. Foto: Elmo Riig / Sakala

10 000 euro eest võib soovija osta Viljandi raekoja kõrval asuva kunagise täiskasvanute kooli hoone, mis on aastaid tühjalt seisnud ning ekspertide hinnangul väga halvas seisus.

Linnavalitsus otsustas avalikule oksjonile saata kaks linnale kuuluvat kinnistut vanalinnas. Üks neist on Linnu tänav 4 ja 4a ning teine selle naabruses paiknev Oru tänav 8 maja. Mõlema kinnistu alghind on 10 000 eurot ja mõlemad pannakse oksjonile 5. mail.

Oru tänav 8 hoones asus veel paar aastat tagasi üks waldorflasteaia rühm, kuid maja halva seisukorra tõttu ei saanud seal enam lasteaed töötada. Linnu tänav 4 hoonele paistis helge tulevik viis aastat tagasi, kui Pärnus asuva uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar plaanis sinna rajada euroabi toel kunstimuuseumi. Paraku jäi abiraha tulemata ning 2013. aastal otsustas linnavolikogu, et uue kunsti muuseumile hoonestusõigusega antud kinnistu võetakse tagasi. Toonane linnavalitsus kavatses maja ise kasutusele võtta ning ehitada see sotsiaalkeskuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles