Peaprokurör: kuritegeliku vara äravõtmine peab saama iseenesestmõistetavaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling töötab prokuratuuris 1996. aastast. Enne peaprokuröriks saamist oli ta riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhtiv­prokurör.
Lavly Perling töötab prokuratuuris 1996. aastast. Enne peaprokuröriks saamist oli ta riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhtiv­prokurör. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Viis kuud tagasi uueks peaprokuröriks asunud Lavly Perling lubab pingutada selle nimel, et kuritegelikult soetatud vara tuvastamine ja äravõtmine saaks igale prokurörile esmaseks sihiks.

Lavly Perling, kui te mullu oktoobris peaprokuröri ametisse asusite, ütlesite muu hulgas, et südames olete ennekõike kohtuprokurör ja tahaksite võimaluse korral ka uue ameti kõrvalt mõnes kaasuses süüdistajana osaleda. Mida vahepealsed kuud on näidanud? Kas see õnnestub?

Minu lootused olid ennatlikud, aga päris maha pole ma seda mõtet siiski matnud. Ehk õnnestub ühel päeval taas ka kohtuprokuröri tööd teha. See on tõesti valdkond, kuhu mu süda kuulub. Arvestades praegusi arenguid prokuratuuris, pean siiski tegema seda, mida on vaja teha, mitte seda, mida tahan teha. Minu asi on tegelda sellega, et prokuratuuril tervikuna läheks  hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles