Viljandimaa mees võib saada riigikogu aseesimeheks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder (IRL), 2909 häält (ringkonnamandaadiga)
Helir-Valdor Seeder (IRL), 2909 häält (ringkonnamandaadiga) Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna mõni tund enne riigikogu avaistungit kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon otsustas ühehäälselt esitada riigikogu aseesimehe kandidaadiks Helir-Valdor Seedri.

IRLi esimehe Urmas Reinsalu sõnul on Helir-Valdor Seedril väärikas kogemus nii ministri kui riigikogu liikmena.

Täna kell 15 koguneva parlamendi avaistungi eel pole võimuliidu lepingut veel sõlmitud ja asjaosaliste hinnangul kulub veel hulk aega, enne kui kõiges kokku lepitakse. Seetõttu pole ka avalikult öeldud, kes võiks saada parlamendi esimeheks või tema asetäitjateks.

Riigikogu aseesimehe koht oli seni Reformierakonna käes, kes nimetas sinna Laine Randjärve. Et uues koalitsioonis on senise kahe asemel kolm partnerit, loobus Reformierakond mitteametlikel andmetel oma aseesimehe kohast ja see läheb IRL-ile.

Riigikogu teise aseesimehe koht on traditsiooniliselt kuulunud opositsioonile. Suurim opositsioonijõud Keskerakond otsustab oma kandidaadi täna hommikul, kindlaks favoriidiks on senine riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Riigikogu esimees oli eelmise koosseisu teises pooles sotsiaaldemokraatide esindaja Eiki Nestor ning on üsna tõenäoline, et tema jätkab esimehena edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles