Maapered saavad taristu tarvis toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi maavalitsus kuulutab teisipäevast avatuks hajaasustuse tänavuse programmi.

Selle eesmärk on hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele tagada head elutingimused ning aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi. Projekti maksimaalne toetus ühe majapidamise kohta on 6500 eurot.

Oma- ja kaasfinantseeringu hulka arvatakse vaid toetuse saaja ja kaastaotleja tehtavad tõestatud rahalised abikõlblikud kulud ning selle suurus peab moodustama vähemalt kolmandiku abikõlblikest kuludest.

Iga programmist nimetatud toetatava valdkonna jaoks on võimalik toetust taotleda programmist üks kord. Projektide elluviimise kestus on 15 kuud.

Toetuse taotlejaks saavad olla füüsilised isikud, kes vastavad kõigile järgmistele nõuetele.

1. Taotleja alaline elukoht on hajaasustusega maapiirkonnas asuv majapidamine, millele projektiga toetust taotletakse.
2. Taotleja elukoht on rahvastikuregistri andmete kohaselt katkematult vähemalt taotluse esitamise aasta 1. jaanuarist alates kuni toetuslepingu sõlmimiseni majapidamine, millele projektiga toetust taotletakse.
3. Taotlejal ei tohi olla riiklike maksude osas maksuvõlga, välja arvatud juhul, kui see on ajatatud.
4. Kaastaotlejad peavad vastama punktides 1 ja 2 nimetatud nõuetele.

Toetust saab taotleda omavalitsusest, kus jagatakse ka infot ja nõu taotlemise kohta. Taotluste esitamise tähtaeg on 1. juuni, taotlus tuleb esitada elukohajärgsesse omavalitsusse. Taotlus esitatakse allkirjastatuna paberil või digitaalselt.

2015. aasta hajaasustuse programmis osalevad järgmised vallad: Abja, Halliste, Karksi, Kolga-Jaani, Kõo, Kõpu, Suure-Jaani, Tarvastu ja Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles