Tänavaküsitlus: kuidas kellakeeramine teid mõjutab?

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlased arutlevad, kas pühapäevane kellakeeramine mõjutab elu või mitte.
Viljandlased arutlevad, kas pühapäevane kellakeeramine mõjutab elu või mitte. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala tegi pühapäeva keskpäeval Viljandis tänavaküsitluse, et uurida linnas liikuvatelt inimestelt, kuidas neid mõjutab suveajale üleminek.

Aet Hunt, ujula juhataja

Mitte kuidagi ei mõjuta: väsimust ei ole, harjun väga kiiresti ära. Seevastu sügisene kellakeeramine mõjutab rohkem. Päev on pikem.

Ain Loog, ehitusmees

Ei meeldi üldse! Täna hommikul ajas õudselt segadusse: pidime pool kümme sõbraga kokku saama, jäin magama. Hea on, et kella keeratakse laupäeval vastu pühapäeva, siis saab ühe päevaga kõik asjad korda, ja homme ärkad ikka tavaliselt. Isiklikult aga ei meeldi.

Juhan Toobal, pensionär

Ma olen pensionär ja mind isiklikult see küll ei sega. Võib-olla natukene väsinud. Seevastu sügisel, kui kella tagasi keeratakse, kipun ma varem ärkama.

Helena Kapp, kodune

Ei mõjuta nii praegune kui ka sügisene. Ei ela väga kella järgi, et vaatan, kas kell on edasi või tagasi. Õnneks tööl ei pea käima, pigem oleneb see sellest, kuidas poja üles ärkab.

Toivo Vaigla, brigadir

Bioloogiline kell hakkab mängima küll! Muidu ma ärkasin kell viis, aga nüüd pean kell neli üles tulema. Kuidas kunagi, aga paar päeva võtab taastumine ja õigele rütmile saamine aega.

Ivo Kapp, kiirabitehnik

Praegu küll aru ei saanud, et seetõttu väsinud oleks. Mõjutab võib-olla ehk niimoodi, et varem läheb valgeks.

Riho Pähn, juhatuse liige

Ei tundunud, et väsinud oleksin olnud seetõttu, et tund aega vähem magada sain. Väljas on nüüd valgem, elutsükkel on paika pandud ning läheb edasi. Ka sügisese kellakeeramisega harjun ma kohe ära ning ei ole vahet, kas tund varem või hiljem.

Ene Vaigla, müüja

Kellakeeramine laupäeval vastu pühapäeva on hea. Ma olen tööl graafikujärgselt ja kui juhtub tööl olema sel päeval, mil kellakeeramine toimub, on raske. Päris hulka aega mõjutab, õhtul ei jää ju normaalsel ajal magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles