Pildid: kobras sattus taas Uueveski basseinis hätta

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi päästjad said täna pärastlõunal teate, et Uueveski basseinis ujub ringi kobras, kes on hädas ning sealt ise välja ei saa. Päästjatele on see teine samalaadne kutse sel kevadel.

Kella 13 ajal olid päästjad basseini juures ning arutasid, kuidas kobrast kätte saada. Päästekomando meeskonnavanem Rivo Subi tõdes, et neil ei ole sobivat tehnikat ning kasutada on ainult koerte püüdmiseks mõeldud silmusega varras. «Meil ei ole midagi teha,» sõnas ta esialgu.

Mäletatavasti tänavu märtsi keskel kopra päästmine Uueveski basseinist päästjatel välja ei tulnud, sest kaks korda õnnestus loomale küll silmus üle pea visata, kuid ta libises sellest välja.

Et aga närviliselt basseinis ringi ujuv loom oli vaja päästa, otsustasid Sakala ajakirjanikud oma abikäe ulatada ning läksid võrku otsima. Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhil Tõnis Kortsul õnnestus eelmine kord just selle püügivahendiga kobras basseinist lõpuks siiski välja saada.

Seekord siiski võrku kasutada vaja ei olnud, sest päästjatel õnnestus varustuses oleva silmusega lõpuks kobras jalgupidi basseinist välja tõmmata.

Loom jõudis kaldale ning hakkas end siis pesema. «Kas see on sama kobras, ei tea, aga ju talle meeldib siis siin,» ütles Subi päästeaktsiooni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles