Vald raputab endale tuhka pähe, kuid ei suuda krossiraja tüli lahendada

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingule V Kolonn kuuluva Vana-Virite talu maal algas krossiraja ehitus ülemöödunud aasta suvel. Tarviliku pinnase saamiseks lasi koha peremees Aivar Moks esmalt kaevata suure tiigi. Kui veekogu tegemine vormistati korrektselt, siis edasiste tööde seaduslikkuse osas on mootorrataste mürast häiritud naabritel tänaseni terve rida etteheiteid ja kahtlusi.
Osaühingule V Kolonn kuuluva Vana-Virite talu maal algas krossiraja ehitus ülemöödunud aasta suvel. Tarviliku pinnase saamiseks lasi koha peremees Aivar Moks esmalt kaevata suure tiigi. Kui veekogu tegemine vormistati korrektselt, siis edasiste tööde seaduslikkuse osas on mootorrataste mürast häiritud naabritel tänaseni terve rida etteheiteid ja kahtlusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi vald tunnistas õiguskantsleri etteheidetele saadetud vastuses, et pole suutnud Mäeküla ja Sudiste piiril enam kui aasta tegutsenud motokrossiraja küsimusele vastust leida.

Vana-Virite talu maale ülemöödunud aastal rajatud motokrossirada tõusis avalikkuse huviorbiiti mullu veebruaris, kui ümbruskonna elanikud kurtsid Sakala veergudel, et rajal kihutavate mootorrataste müra ei lase neil enam oma kodus rahu ja vaikust nautida.

Ühtlasi on naabrid eesotsas Sambla talu peremehe Andres Liinati ja Pisina talu perenaise Liivi Jõega veendunud, et rajatis on ebaseaduslik ja sündinud hulka õigusnorme eirates. Sellest tulenevalt on kõlanud arvamused, et pingelise olukorra õiglane lahendus oleks see, kui rada täielikult lammutataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles