Kas Vene põrgu või lääne Matrix?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

AUGUSTIS SAAB Eesti taasiseseisvumisest 24 aastat. Seega on taastatud riik juba mitu aastat vanem kui eelmise iseseisvuse aegne. Aga endiselt on päevakorral küsimus: kas me sellist Eestit tahtsimegi?

 

Pole kahtlustki, et läände naastes tegime õige valiku. Krimmis ja Donbassis toimuv näitab, et idast pole midagi head oodata, Euroopa Liidu ja NATO liikmelisus on meile oluline julgeolekutagatis. Kuid siiski: mida me oleme valitud teel kaotanud, mida võime veel kaotada ja kas me oleme nõus maksma nõutavat hinda? Kas me vajalike liitlassuhete kaudu ei kaota palju väärtuslikku?

ESIMENE PETTUMUS uues Eestis tuli ilmselt kohe taasiseseisvumise järel. Sajad inimesed tõttasid maale, tagastatud taludesse, lootes just sealses õhkkonnas luua tõelisi Eesti taluperesid. Kui aga selgus, et majanduslikult on arvukate väiketalude tegutsemine raske, et mitte öelda võimatu, tuli pettumus ja maa jooksis taas inimestest tühjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles