Koolinoored nuputavad homme matemaatikaülesannete kallal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeva hommikul antakse Eestis stardipauk 20. «Känguru» matemaatikavõistlusele. Võistlustulle asub 21 750 õpilast 393 koolist.

«Känguru» on rahvusvahelise taustaga populaarseim kooliõpilaste matemaatikavõistlus, mida korraldatakse enam kui 60 riigis ja millest võtab osa rohkem kui kuus miljonit õpilast.

Eesti õpilased saavad tänavu esimest korda võistelda kuues vanuserühmas alates esimesest klassist ja lõpetades gümnaasiumi lõpuklassiga.

Studenti vanuserühma (XI ja XII klass) lisandumine on toonud võistlusele esimese kutseõppeasutuse, Räpina aianduskooli. Esimese täiskasvanute gümnaasiumina on oma õpilased registreerinud Narva täiskasvanute gümnaasium.

Ürituse korraldaja, Tartu ülikooli teaduskooli metoodik Raili Vilt rõõmustas uute tulijate üle, öeldes, et «Känguru» mängulised ülesanded pakuvad nuputamisrõõmu igale vanusele.

Võistlus on individuaalne ja saab teoks koolides kohapeal. Valikvastustega ülesannete lahendamiseks on õpilastel aega tund ja 15 minutit. Tulemused selguvad aprilli lõpus ja avaldatakse kodulehel.

Õpilaste tulemusi omavahel ei võrrelda. «Känguru» ülesanded sünnivad rahvusvahelises koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles