Kurgja matkal oli palju osalejaid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkajad stardipaigas
Matkajad stardipaigas Foto: Erakogu

Täna peeti traditsiooniline 12,2 kilomeetri pikkune matk «Sakala teel», millest võttis sedapuhku osa 155 inimest. See arv on Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi direktori Monika Jõemaa sõnul rõõmustavalt suur. 

Kell 10 stardi saanud matka lõpetasid kiiremad kahe, aeglasemad nelja tunniga. Monika Jõemaa ütles, et kõik rajalt naasnud olid rõõmsad ja rahulolevad ning kiitsid ilma. «Loomulikult olid nad ka väsinud,» lisas ta.
 
Vanaõuelt Kurgjale suunduvat, Carl Robert Jakobsoni surma-aastapäevale pühendatud traditsioonilist matka korraldavad ühiselt riigimetsa majandamise keskuse loodushoiu osakond ja Jakobsoni talumuuseum.
 
Sel aastal möödub Carl Robert Jakobsoni surmast 133 aastat. 1961. aastast alates korraldatud «Sakala tee» matk kulgeb mööda metsateed Kurgja ja Vanaõue vahel, mida mööda Jakobson käis Viljandisse ajalehte toimetama.
 
Puhkepausi sai teha Maltssaare puhkekohas ja Saeveski metsaonni juures, kus retkelisi ootasid lõke, tee ja suupisted.
 
Kell 13.30 oli muuseumi rehetoas rahvusliku ehituse spetsialisti Andres Ansperi ettekanne «Vanarahva ehituskunst». Meeleolu lisas Kairi Leivo.
 
Monika Jõemaa kinnitusel käidi koos ka Jakobsonide perekonnakalmistul.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles