Märatseja lõhkus Viljandis hulgaliselt autode küljepeegleid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljudele Männimäe linnaosa elanikele algas tänane hommik väga ebameeldivalt, kuna nad avastasid, et nende sõiduautode küljepeeglid on öösel puruks pekstud.

Peeglitel olevate poriste jalajälgede põhjal võib arvata, et tegemist oli öösel baarist tulnud sõgeda märatsejaga. Kui Riia maantee 36 maja ees olid sõidukitel küljepeeglid puruks pekstud, siis Männimäe tee 31 ja 27 maja ees olid autodel peeglid tagurpidi löödud, ju oli märatseja jõud tasapisi raugenud. 

Ühe kannatada saanud auto omaniku nördinud elukaaslane Kaimur Mägi postitas Facebookilehel Sind on märgatud Viljandis, seepeale järgmise teate: «Sina ajudeta roheline HULK, kes sa täna öösel lõhkusid Viljandis Männimäel väga paljudel autodel küljepeeglid, tea, et sind otsitakse. Kõigil kel on infot, kes kuulis või nägi kahtlast tegevust, andke sellest teada numbrile 56 20 85 03 või politseile 112. Info eest, mis viib teo tegijani, on garanteeritud korralik vaevatasu!»  

Auto omanik Angela Olev ütles sündmuskohal toimunut Sakalale kommenteerides, et selline laamendamine muudab kurvaks ja nõutuks. «Moraalne kahju on suur ning pealegi ei saa hetkel peeglita masinaga ka sõita. Vihje eest, mis viib teo tegijani, maksame 200 eurot,» lubas Angela Olev.  

Tema auto kõrvale pargitud masinal oli läinud sama kehvasti. «Naine hakkas täna hommikul autoga tööle sõitma, siis märkas, et peegel on katki,» kirjeldas Andres Härm. Seda kui palju peegli vahetamine maksta võiks, Härm täpselt öelda ei osanud. «Ehk 150 eurot,» pakkus ta. «Laamendaja oli ehk baaride sulgemise järel uitama läinud ning vihahoos laamendama kukkunud. Usun, et teda võidi märgata, sest ta tegutses nii suurel alal, usun, et mõne auto pardakaamera toimunu jäädvustas,» arvas ta. 

Politsei Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel sõnas, et patrullpolitseinikud tuvastasid kohapeal, et küljepeeglid olid katki ligemale kümmekonnal sõidukil. «Patrull pildistas sõidukitele tekitatud kahju üles ning on üle kuulamas kannatanuid, et lisainfot hankida. Praeguseks ei ole kogu tekitatud kahju teada. Kõik sõidukid, millel olid küljepeeglid katki, jäävad ühele tänavalõigule. On näha, et kahjustatud on ridamisi järjest tänava äärde pargitud sõidukid. Esialgsel vaatlusel on ühe tee ääres seisnud sõidukite küljepeeglitele just kui vastu mindud, samas ei ole välistatud ka versioon, et peegleid pahatahtlikult katki kangutati,» märkis ta. Pressiesindaja andmetel kogub politsei tõendeid selgitamaks juhtunu tagamaid ja isikut või seltskonda, kes autoomanikele kahju tekitasid. Ühtlasi paluvad korrakaitsjad kõigil, kes ööl vastu tänast selles piirkonnas kahtlustäratavat tegevust nägid, sellest teada anda politsei infotelefonil 612 3000, politsei telefonil 4338955 või meili-aadressil meelis.lill@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles