Duetid laulavad võidu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna peetakse Viljandi muusikakooli orkestrimajas üleriigilist duettide võistlust, kus osaleb üle saja laulja ja juhendaja.
Viljandis viiendat aastat korraldatav võistulaulmine sai alguse Saaremaa ühisgümnaasiumis korraldatud noorte solistide ja duettide konkursist, mille ellukutsuja on tuntud laulupedagoog Sirje Medell. Saaremaal laulsid duetid ühes kategoorias lauluvõistluse osana, kuid aja möödudes tekkis vajadus lauljate liigendamiseks vanuserühmade kaupa.
 
2011. aastast otsustati korraldada duettidele eraldi võistlus Viljandi muusikakoolis. Konkursi peakorraldajaks sai Viljandi muusikakooli laulupedagoog Hedi-Kai Pai.
Võisteldakse vanuserühmiti: omavahel proovivad jõudu IV–VI, VII–IX ja X–XII klasside duetid. 
 
Duetid esitavad vabalt valitud saatega ühe laulu. Võistluslaval on nende käsutuses ansambel koosseisus Themuri Sulamanidze (klaver), Sander Kahu (basskitarr, kontrabass) ja Mihkel Kalmet (trummid).
 
Lauljaid hindavad sel aastal tuntud koorijuht Hirvo Surva, Ugala teatri laulev näitleja Adeele Sepp ja Viljandi muusikakooli kasvandik, Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli lauluerialal lõpetanud Jana Abzalon, kes on trummi- ja bassiansambli iNK solist.
 
Võistlustele registreerus 48 duetti 27 juhendajalt kogu Eestist. Muusikakooli orkestrimaja on avatud kõigile kuulajaile.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles