Vesna kutsub kevadel sünnipäevale

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesna täies ilus ja hiilguses (vasakult): dirigent Külli Salumäe, Lidia Võgljadovskaja, Natalja Balabko, Tamara Kisseljova, Aurika Komsaare, Heli Nurme, Jelena Kuusik, Jelena Lihatšova, Aide Saagim ja Jelena Allas
Vesna täies ilus ja hiilguses (vasakult): dirigent Külli Salumäe, Lidia Võgljadovskaja, Natalja Balabko, Tamara Kisseljova, Aurika Komsaare, Heli Nurme, Jelena Kuusik, Jelena Lihatšova, Aide Saagim ja Jelena Allas Foto: Elmo Riig / Sakala

Oli 2007. aasta aprill. Kogu Eesti meeli hoidsid ärevil pronksiöö sündmused. Saarepeedil oli samal nädalavahetusel maakonna ansamblite päev.

Seal osales ka üks vene kollektiiv, Viljandimaa slaavi kultuuri ühingu naisansambel Vesna (eesti keeles Kevad).

Ansambli dirigent Külli Salumäe meenutab, et oli toona üsna mures. Nimelt oli kavas ka venekeelne «Õhtud Moskva lähistel», mida neil päevadel valitsenud õhkkonnas oli üsna riskantne esitada. «Pidasin naistega nõu, kas tuleks repertuaari muuta, aga siis ütles üks lauljatest: «Kui me seda lugu praegu ette kanda ei saa, siis varsti ei saa me ehk enam üldse laulda.»»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles