Looduskaitse preemiad ootavad kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaministeerium ootab 15. aprillini ettepanekuid Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja Eesti looduskaitse märgi kandidaatide esitamiseks.

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemiaga tunnustatakse kodanikke, kelle tegevus looduslike koosluste, haruldaste liikide või looduse üksikobjektide uurimisel ja kaitse korraldamisel ning looduskaitseliste teadmiste levitamisel on olnud pikaajaline ja tähelepanuväärne. Preemiat on välja antud 1989. aastast ning alates 2010. aastast antakse Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia saajale ka looduskaitse kuldmärk. Preemiaks on tänavu 5000 eurot.

Eesti looduskaitse märgiga tõstetakse esile inimesi, kelle teeneid on tunnustatud looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel ja looduskaitse arendamisel nii üleriigilisel kui rahvusvahelisel tasandil.

Ettepanekud nominendi looduskaitsetegevuse vabas vormis ülevaatega palutakse saata 15. aprilliks keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonda aadressil Narva mnt 7-a, 15172 Tallinn või keskkonnaministeerium@envir.ee.

2014. aastal pälvis Kumari preemia ornitoloog Aivar Leito ning looduskaitsemärgid linnustiku uurija Mati Martinson, Lahemaa rahvuspargi küla- ja mõisaarhitektuuri taastaja Fredi-Armand Tomps, ihtüoloog Meelis Tambets, loodushariduse edendajad Georg Aher, Ivar Arold ja Helle Kont ning Eesti loodusmuuseumi botaanika osakonna juhataja Õie Jaagomäe.

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja looduskaitse märkide laureaadid kuulutatakse välja mai algul looduskaitsekuu avaüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles