Kostüüm toetab näitlejat

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Küngas proovib näitleja Kristian Põldmale selga erkrohelist pintsakut, milletaolist poest ei leia. Pintsak läheb koos näitlejaga lavale etenduses «Teie ebaõnn on teie endi kätes».
Pille Küngas proovib näitleja Kristian Põldmale selga erkrohelist pintsakut, milletaolist poest ei leia. Pintsak läheb koos näitlejaga lavale etenduses «Teie ebaõnn on teie endi kätes». Foto: Marko Saarm / Sakala

Hiljuti Ugalasse tööle asunud Pille Küngas on varem tegelnud filmikostüümidega. Nüüd on ta Viljandi teatris modelleerija-juurdelõikaja ja kostümeerija.

Pille Küngase töötulemust on võimalik muu hulgas näha äsja esilinastunud filmis «Vehkleja». Varasematest linateostest väärivad märkimist näiteks «Maastik mitme kuuga», «Puhastus», «Kuradisaare kuningas», «Detsembrikuumus» ja «Kuhu põgenevad hinged».

Olles kolm kuud teatris töötanud, oskab Pille Küngas kõrvutada teatri- ja filmikostüümi valmimisprotsessi ning avada nende kahe maailma telgitaguseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles