Varga näpud sügelevad sinu jalgratta järele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Erakogu

Kevadsuvine rattasõidu hooaeg on ühtlasi rattavaraste tegutsemise tippaeg. Kui sõiduvahend on sulle kallis, tee endast olenev, et varast mitte lihtsa saagiga ahvatleda.

Igal aastal antakse politseile Lõuna-Eestis teada paarisajast rattavargusest, kusjuures enamik neist pannakse toime kevadsuvisel perioodil. Kuigi rattahooaeg pole veel täielikult alanud, on tänavu politseile Viljandimaal teatatud juba mitmest rattavargusest.

Näiteks jaanuaris avastati, et Viljandis Jakobsoni tänaval on sisse murtud kuuri ning varastatud kaks jalgratast. Samal kuul varastati Karksi vallas lukustamata trepikojast lukustamata jalgratas. Veebruaris võeti niisamuti lukustamata trepikojast Viljandis Lossi tänaval ära üks jalgratas. Märtsis jättis rattaomanik oma veneaegse sõiduvahendi Viljandis Lääne tänaval viieks minutiks kaupluse ette, kust see selle aja vältel ära varastati.

Välistamaks, et varga näpud sinu sõiduvahendi järele sügeleks ja sa varguse ohvriks ei satuks, soovitab politsei järgmist.

· Ära jäta oma ratast lukustamata ja valveta. Vargal kulub vaid sekund lukustamata ratta sadulasse istumiseks ja võõra varaga minema sõitmiseks.

· Märgista oma ratas või tähista eritunnustega. Ratta täpne kirjeldus, raami number ja eritunnused jäta meelde või veelgi parem – jäädvusta need.

· Olles langenud rattavarguse ohvriks, anna sellest kindlasti politseile teada. Varaste väljaselgitamiseks on tarvis iga infokildu ja tõendit. Lisaks kui teatad rattavargusest, saab politsei sulle selle kohe tagastada, kui sõiduvahend vargalt tagasi on saadud.

Politseis on hoiul jalgrattaid, mille omanikke pole olnud võimalik tuvastada. Need on leitud teeservast mahajäetuna ning saadud tagasi varastelt või läbiotsimiste käigus. Hinnanguliselt enam kui pooled õnnestub tavaliselt õige omanikuni toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles