Teater korraldab remondi eel suure peo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater korraldab enne teatrimaja remonti minemist uhke peo.
Ugala teater korraldab enne teatrimaja remonti minemist uhke peo. Foto: Taavi Piibemann

16. mail on vabariigi uhkeim pidu Viljandis Ugala teatris. See on viimane õhtu vanas teatrimajas enne remonti, see on «U-Gala», annab teater teada.

Kahevaatuselisel galaõhtul astub lavale kogu Ugala kollektiiv ning antakse kätte publikupreemiad Kuldõunad. Koos publikuga vaadatakse tagasi 34 aastale, mil Valuoja tiigi kaldal on kõrgunud see punastest tellistest maja. Laval meenutatakse tipplavastusi «Kolmest apelsinist» «Helesinise vagunini» ja «Kihnu Jõnnist» «Ukuaruni».

Külalistele on sel õhtul avatud kogu maja kõige kaugematest keldrisoppidest päikeselise terrassini, puiduosakonnast harjakapini, suurest saalist direktor Enn Kose salakambrini. Kõikjal majas on õhtu jooksul aktsioone ja esinemisi. Võib juhtuda, et kõige põnevam sündmus leiab aset just kõige kaugema ukse taga.

Pärast galaõhtut muutub Ugala teatri suur lava tantsuplatsiks. Muusikat teevad ansambel Estraadiraadio ja Kaire Vilgats, kellega koos astuvad solistidena üles praegused ja endised ugalalased. Solistide nimekiri täieneb iga päevaga ja on juba praegu aukartustäratavalt pikk. Adeele Sepa kureeritavas meelelahutusprogrammis esinevad Ugala teatri laulvad näitlejad ning oma laulunumbriga astuvad üles ka paljud teised ugalalased alates teatrijuht Kristiina Alliksaarest. Debüütesinemise suure publiku ees teeb revüütantsutrupp Ugala.

Lavale, kust omal ajal tuul tiibadesse saadi, naasevad üheks õhtuks Maria Soomets ja Karol Kuntsel Vanemuisest, Üllar Saaremäe Rakvere teatrist, Piret Rauk Kuressaare linnateatrist, Gert Raudsep teatrist NO99 ja paljud teised.

Comeback`i teeb legendaarne ansambel Ennupojad koosseisus Elmo Nüganen, Allan Noormets, Andres Noormets ja Üllo Kaur. Samal ajal rullub Ugala keldris ja maalisaalis lahti öödisko. Vinüülplaatide krabinat dirigeerib Tarvo Vridolin.

Avatud on Ugala parimate kokkade burgeribaar Meelis Rämmeldi eestvedamisel, lisaks pop-up-puhvetid, kohvikud ja garderoobibaarid. Vihiseb oksjonihaamer: «Maja tühjaks – kõik müügiks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles