Linnavalitsus muutus katuseni jõudmiseks äärmiselt ettevaatlikuks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse ametnikud käisid teisipäeval Tallinna tänava majas kohtumas ehitajaga, kes näitas neile proovitükki. Kuigi pärast seda pidi olema pilt selge, kas muinsuskaitse annab ehituseks loa, ei soovinud abilinnapea Malle Vahtra infot jagada.
Linnavalitsuse ametnikud käisid teisipäeval Tallinna tänava majas kohtumas ehitajaga, kes näitas neile proovitükki. Kuigi pärast seda pidi olema pilt selge, kas muinsuskaitse annab ehituseks loa, ei soovinud abilinnapea Malle Vahtra infot jagada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinna maja, mis on varsti juba aasta aega katuse asemel kaetud kilega, mähkub järjest rohkem ka saladuseloori. Kui varem jagas linnavalitsus sellega seotud vaheetappide kohta lahkelt infot, siis nüüd on ta taktikat muutnud.

Sakala kirjutas Tallinna tänav 8 maja katusevahetusest esimest korda 2014. aasta 22. mail. Siis oli ehitaja asunud lammutama muinsuskaitse piirkonnas asuva maja vana eterniitkatust ilma rekonstrueerimiseks vajaliku ehitusloata. Loa saamiseks tulnuks maja omanikul esitada linnale korralik projekt. Omanikku esindav Aleksander Laane esitas selle asemel eskiise, millest ükski ei vastanud tingimustele.

Viljandi peaarhitekt Laur Pihel ütles mullu mais, et linna huvides on peatänavaäärne kilendus võimalikult ruttu ära lõpetada. Sellest möödub varsti aasta ja katuseta majast on lahkunud seal pinda rentinud Salva Kindlustus. Ukse pani kinni ka R-kiosk, kuid tema põhjendas seda klientide nappusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles