Sakslased ei taha ähvardava Venemaa pärast hansapäevadele tulla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaja õhustikku rõhutavad rahvusvahelised hansapäevad algavad Viljandis juuni alguses. Foto on tehtud eelmise aasta Viljandi kohalikelt hansapäevadelt.
Keskaja õhustikku rõhutavad rahvusvahelised hansapäevad algavad Viljandis juuni alguses. Foto on tehtud eelmise aasta Viljandi kohalikelt hansapäevadelt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kahe ja poole kuu pärast algavate hansapäevade korraldajate hinnangul tuleb Viljandisse loodetust veerandi võrra vähem hansalinnade esindajaid ning loodetust väiksemate esindustega saabuvad Saksa linnade esindajad põhjendavad seda ebastabiilse Venemaaga.

„Meile on Saksamaalt tulnud kirju, kus on öeldud, et ebastabiilne olukord meie idanaabriga on põhjus, miks nad üldse ei tule või tulevad väikese koosseisuga,” rääkis rahvusvaheliste hansapäevade üks korraldaja Terje Trochynskyi nädal tagasi raekojas olnud Viljandi volikogu kultuurikomisjoni istungil.

Sellel koosolekul arutati pikalt hansapäevade korraldusega seonduvaid küsimusi ning koosoleku juht Tonio Tamra uuris, kui palju on teiste linnade delegatsioonides inimesi Viljandisse tulemas. Tolleks hetkeks oli end registreerinud 1250 inimest ning korraldajad eeldasid, et lõpuks jääb arv 1500 juurde. Veel pool aastat tagasi loodeti, et delegatsioonide koosseisus tuleb Viljandisse 2000 inimest. Sellist osalejate arvu prognoosides toetusid korraldajad Tartu ja Pärnu varasematele kogemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles